مصرف آب با کشت گلخانهای 10 برابر کاهش مییابد
برای تولید محصولات کشاورزی
مصرف آب با کشت گلخانهای 10 برابر کاهش مییابد
خبرگزاری فارس: نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی گفت: در کشت با سبک و سیاق گلخانهای مصرف آب زراعی برای تولید محصولات تا 10 برابر کاهش مییابد.
شاهرخ رامین در گفتوگو با خبرنگار فارس در شرق استان تهران اظهار کرد: در دنیای امروز دیگر کار در اراضی زراعی طی مقاطع خاص زمانی و فصلی، سودی را نصیب کشاورزان نخواهد کرد.
وی ادامه داد: از این رو باید با سود جستن از فناوریهای نوین در صنعت کشاورزی همه سال را به این حرفه پرداخت تا این قشر زحمتکش دچار مشکلات مالی نشود.
رامین توسعه زراعت گلخانهای را امری سودمند در این صنعت خواند و افزود: اگر پیش از این صرفا دو ماه از سال به کشاورزی اختصاص مییافت با توسعه زراعت گلخانهای میتوان این منفعت اقتصادی را تا شش برابر افزایش داد.
نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علاوه بر این با وجود فضای قابل کنترل و امکان نظارت دقیق بر گلخانهها، این اماکن از بروز خسارات ناشی از حوادثی مانند خشکسالی، آفات، هجمه حیوانات وحشی و تغییرات شرایط جوی مصون خواهند ماند.
وی بهرهوری مصرف آب را از ویژگیهای برتر کشت گلخانهای خواند و افزود: در کشت با سبک و سیاق گلخانهای مصرف آب زراعی برای تولید محصولات تا 10 برابر کاهش مییابد.
رامین تصریح کرد: این بدان معنی است که میتوان با یک دهم آب مصرفی کنونی وضع حال را مدیریت کرد و یا با همین میزان آب، تولیدات خود را تا 10 برابر افزایش داد.
نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی تغییر سامانههای آبیاری از غرقابی به تحت فشار را راهکار رفع معضل کمبود این ماده حیاتی و نجات کشاورزی منطقه خواند.
وی ادامه داد: در روزهای نخست اجرای طرح هدفمندی یارانهها از سوی دولت تلاش انجام شده منجر به پرداخت نیمی از سهم کشاورز در اجرای طرحهای آبیاری قطرهای شد.
رامین اضافه کرد: این تلاشها به همین جا ختم نشد زیرا در کوششی دوباره قصد خود را بر مبنای تبدیل سهم کشاورزان تا رقم صفر ادامه دادیم اما در نگاهی منطقی و به جهت عبور شبکههای متعلق به دولت از اراضی زراعی و به منظور ایجاد تعهد در مردم برای نگهداری و حفاظت از این سامانهها مقرر شد تا صرفا 15 درصد هزینههای تغییر شیوه آبیاری از محل آورده کشاورزان پرداخت شود.
نماینده مردم شهرستانهای دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی، بیمه را از ملزومات صنعت کشاورزی خواند و افزود: در حال حاضر کشاورزی تابع متغیرهایی از جمله شرایط جوی غیرقابل پیشبینی است.
وی تصریح کرد: علاوه بر این خشکسالی، آفات، حمله حیوانات وحشی همچون گراز به اراضی و ... همگی خطرات حواشی زمینهای کشاورزی قلمداد میشود از این رو بیمه کشاورزی را باید از ملزومات این صنعت دانست و فرهنگ آن را به دیگران نیز اشاعه داد.